Són les segones en importància de la població. Aquestes festes, declarades en l’any 2019 bé d’interés cultural (BIC) per la Generalitat Valenciana giren al voltant de les danses que durant segles han sabut conservar els seus rituals, música i indumentària tradicional; però el que més les caracteritza és la seua popularitat. El preludi són les “dansetes” (a manera d’assaig que se celebren la setmana anterior al so del tabal i dolçaina).
Comencen les festes amb la Cavalcada, la participació de les Clavariesses Major i Infantil amb les seues respectives Corts d’honor, els “Cabolos” (set cabolos que fan les delícies dels més quins) “el cuiner, el borni, la xiqueta, el negret, l’aragonès i el iaio“, que dirigits per el “mestre” dansen al so de la música, i al cessament, corren darrere de l’els intrèpids xiquets.
Del 23 a 27 a les 23.00 h els balladors tenen una cita en la plaça de l’Ajuntament. Un dels ritus més arrelats és el començament de la “Dansà” que realitzarà la “Cap de Dansa” una dona casada, a excepció de la primera nit que correspondrà l’honor a la Clavariesa major. Tant el ritu del començament, els passos de ball, la indumentària i la música fan que aquestes danses siguen unes de les més singulars de la comarca de la Vall d’Albaida.
Finalitzen les festes amb el dia de la festivitat de Sant Agustí amb missa, processó i ofrena de flors.