La generalització de l’ús del vapor va propiciar una sèrie de canvis en la fisionomia del paisatge industrial a les nostres comarques, amb la construcció de ximenies de considerable altura durant el segle XIX i principis del XX.
Les noves tecnologies requerien de l’aprovisionament de carbó no gaire abundant en l’Alcoià-Comtat; motiu pel qual la companyia Railway and Harbour Company Limited va construir l’any 1893 la línia de tren Alcoi-Gandia per a donar eixida als productes de l’interior del nord de la província d’Alacant i aprovisionar-la de carbó.
A Muro, als voltants de l’estació i moll d’aquesta línia ferroviària van proliferar noves instal·lacions fabrils. Entre elles es trobaven Cartonajes Matarredona, des de l’any 1921, i la orujera Aceitera San Jorge, des de l’any 1955.
La ximeneia que presideix la plaça és l’únic testimoniatge que es conserva de l’antiga orujera Mariano Miquel CIA de l’any 1921. Presenta una forma pentagonal de fàbrica de rajola amb decoració de línies longitudinals. Aquest tipus de ximeneies afavorien el tir de les calderes de vapor i, al mateix temps, evaquaven els fums. La seua construcció estava realitzada per obrers especialitzats i arribaven a superar els 27 metres d’altura.