« Torna a esdeveniments
Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.
Esdeveniment:
Ruta dels Molins (Banyeres de Mariola)
Inici:
6 Agost 2016 7:30
Final:
6 Agost 2016 21:00
Organitzador:
Ajuntament de Bocairent
Telèfon:
96 556 74 53
banyeres@touristinfo.net
Actualitzat:
Sunday 31 31UTC July 31UTC 2016
Adreça:
Banyeres de Mariola, Alacant, Espanya

ruta molinosLa Ruta dels Molins és un recorregut que uneix els tres molins paperers més emblemàtics de Banyeres de Mariola dels nou que van estar actius al riu Vinalopó entre els segles XVIII i XX. En aquestes peculiars construccions fabrils, grandioses per a la seua època, van treballar la major part dels veïns de Banyeres de Mariola durant unes quantes centúries.

L’Itinerari per aquestes instal•lacions, edificades al llarg del riu Vinalopó, permet gaudir d’un interessant passeig. Pot contemplar-se la rica flora i fauna d’un paisatge que quasi no ha sofert alteracions. Partint del primer molí paperer establert a Banyeres, el molí l’Ombria, caminarem fins el Partidor, una instal•lació per a la distribució de l’aigua, força motriu que accionava tots els artefactes de segles passats.

Aigües cap a baix, contemplarem edificis com el Molí Sol, on es va elaborar un paper de fumar que va ser famós a Espanya i Amèrica.

Acabarem el recorregut en el molí Pont, futura seu del Museu Valencià del Paper.

L’entorn natural ha determinat les característiques dels molins. Per això es pot trobar en la ruta informació sobre plantes com, per exemple, el saüc, que era utilitzat per a la confecció de tints.