La literatura, els antics oficis i tradicions i el senderisme botànic tornen a ser les principals novetats

Torna ‘La volta a la Mariola’ amb la seua edició de tardor amb rutes senderistes i visites per apropar el patrimoni de les localitats a visitants i veïns.

Així, l’entitat, que aglutina esforços per promoure els recursos turístics dels municipis de l’àrea del parc, juntament amb la Mancomunitat de Municipis de l’Alcoià i el Comtat, començarà, aquest cap de setmana, el programa de visites guiades. .

Bocairent, el proper dissabte 22 de setembre, iniciarà la ronda amb una ruta senderista que mostrarà els vells oficis, les caves i les masies, donant pas a Agres amb una ruta literària el diumenge 23 de setembre.

Alcoi convida a conéixer part del seu patrimoni modernista Pde la ciutat, Banyeres de Mariola la seua diversitat gastronòmica, heretada de les plantes aromàtiques i medicinals del seu entorn, i Muro i Agullent aposten pel món dels bolets i la seua varietat i riquesa a la zona. També Cocentaina s’estrena amb el senderisme botànic i l’Alqueria d’Asnar, l’Orxa i Alfafara ( amb visita inclosa al Molí Rupestre) reprenen les rutes paisatgístiques.

Les visites són gratuïtes tot i que caldrà reserva pel caràcter limitat de les places disponibles. La inscripció es pot fer en les adreces electròniques de les oficines de turisme d’Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina, Muro, www.alfafara.es o a la Casa de Cultura d’Agullent.