Una iniciativa que ha mostrat el patrimoni natural, cultural, literari i històric dels seus municipis

“Apropar el patrimoni de les localitats a visitants i veïns” és l’objectiu de’ la ja clàssica ‘La volta a la Mariola’

En aquesta edició, la primera de 2018, s’han adherit els pobles de Gorga i Agullent (este últim després d’entrar a formar part de l’associació recentment).

Alfafara ha mostrat la seua riquesa paisatgística amb la ruta per la Font de Carbonell i la Cova de les Finestres . ‘Descobreix Alcoi dels Moros i Cristians’ ha sigut altra de les propostes. Millena, Gorga i l’Alqueria d’Asnar han fet gala del seu l’entorn,  Cocentaina amb un passeig per la història de l’Edat Mitjana a l’Art Deco, l’Orxa amb la ruta dels Pialatos (transcorre al voltant del Barranc de la Garrofera, per gaudir de les olors i paisatges de la Vall de Perputxent han captivat a molts curiosos. En esta edició, el senderisme botànic també ha estat present amb les rutes de Bocairen  i Muro.

Tampoc ha faltat la pujada al cim del Benicadell des de L’Orxa, el senderisme etnològic i visita als masos de Mariola des de Banyeres de Mariola, la literatura amb la Ruta Literària del llibre ‘Sí ha nevat’ de Francesc Esteve, a Agres, i la ruta dels oficis i tradicions per Agullent.

Visites i experiències que pots viure a la Serra Mariola al llarg de tot l’any.