Bocairent ha obtés el reconeixement com a setena meravella rural d’Espanya del 2017, segons el rànquing del buscador d’allotjaments d’interior Toprural fixat a partir de la votació en xarxa entre les 20 poblacions candidates. El municipi gha rebut el suports del 5,47% dels 20.000 internautes que van prendre part de la proposta: Capileira (Granada), Belmonte (Cuenca), Guadalupe (Càceres) Potes (Cantabria) Ayna (Albacete), Tapia de Casariego.

D’aquesta forma, la província de València i el paratge natural de la Serra Mariola aconsegueixen representació, per primera vegada, en les meravelles rurals d’Espanya després de cinc edicions en blanc. El lliurament del distintiu acreditatiu es va celebrar al centre cultural Florida Retiro de Madrid i va comptar amb la presència de l’alcalde Josep-Vicent Ferre i de la regidora de Turisme, Noelia Vañó.

Per al primer edil, aquesta distinció suposa “un important pas endavant en el posicionament de Bocairent com a referent del turisme d’interior ja no sols valencià sinó del conjunt de l’Estat”. A més, Ferre fa extensiu el guardó “al conjunt de la població, a tot el veïnat i, especialment, a les persones que treballen cada dia en el sector hostaler, de restauració i de serveis associats al turisme perquè juguen un paper de gran importància per a que els viatges facen un balanç satisfactori de l’experiència de recórrer el nostre patrimoni cultural i mediambiental”.

Al seu torn, la regidora de Turisme també mostrava la “satisfacció per seguir comptant amb el suport dels visitants, claus per a que la candidatura de Bocairent haja entrat en el rànquing de les set meravelles rurals d’Espanya del 2017”. Així, Noelia Vañó emfatitzava “la repercussió d’aquesta distinció en els àmbits més atractius en els que volem potenciar la marca Bocairent com són els dels viatgers rurals que busquen qualitat i varietat en la seua destinació, uns requisits que sens dubte el nostre poble ofereix de forma més que notable”.