Els ajuntaments d’Agres, Alfafara i de Bocairent promouen la iniciativa de produir biomassa per aprofitar energèticament els recursos forestals i agrícoles generats en la serra de Mariola. El projecte ja està sent treballat des del consistori amfitrió, Bocairent, mitjançant la contractació d’un graduat en Ciències Ambientals gràcies al programa ‘Post’ de la Diputació de Valencia.

Des de la Direcció general de Prevenció d’incendis forestals, han mostrat el seu suport a la iniciativa i han exposat les possibilitats a explorar i les vies de finançament disponibles, a més d’oferir l’assessorament tècnic del personal del departament per a materialitzar el projecte.

La directora general de Prevenció d’Incendis Forestals, Delia Álvarez, va voler conéixer de primera mà el projecte. La representant de la Conselleria d’Agricultura i de Medi ambient va acudir acompanyada de dos tècnics a Bocairent on va mantenir una reunió de treball amb els primers edils de la zona nord del parc natural.