vmb01cartell-val“La volta a la Mariola”, el programa de visites guiades impulsat per l’associació Serra Mariola, torna el diumenge, 2 d’octubre, amb una quarta edició dedicada, de nou, al senderisme i el patrimoni. Agres obrirà els set itineraris. Les rutes programades recorreran també Alcoi, Alfafara, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro durant les setmanes pròximes fins al 27 de novembre.  Una iniciativa que, a les darreres edicions, va comptar amb més de 350 participants.

Les visites s’adapten a tot tipus de públic amb recorreguts de dificultat baixa. En tots els casos, cal inscriure’s prèviament de forma gratuïta, un registre que pot realitzar-se per correu electrònic a l’adreça info@serramariola.org, a l’Ajuntament d’Alfafara o a les oficines de turisme d’Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro.

La primera eixida de “La volta a la Mariola” serà una passeig pel municipi d’Agres, que inclou visita a l’interior de l’església parroquial, a l’almàssera d’oli tradicional i al Santuari de la Mare de Déu. En acabar hi haurà un tast de productes típics a la.  La ruta començarà a les 10.00 hores a la Oficina de Turisme.

El programa de visites continuarà el 16 d’octubre amb la ruta dels voltors a Alcoi. Diumenge vinent, Alfafara ha organitzar la ruta que va des de la Font de Carbonell fins l’Ermita Mare de Déu de la Llum, amb tast i degustació d’oli d’oliva alfafarenca.  Al mes de novembre, dia 6, serà Banyeres de Mariola qui encetarà les visites amb una ruta literària i contacontes. D’altra banda, Bocairent, el 13 de novembre, oferirà un itinerari cultural pels seus punts d’interés patrimonials. El 20 de novembre, Cocentaina proposa una visita retrospectiva d’art a la ciutat comtal.. La ruta micològica, el 27 de novembre, a Muro d’Alcoi, tancarà l’edició de “La volta a la Mariola” 2016.