CARTELL FESTES (1)Moltes són les festes que se celebren a la localitat de Muro d’Alcoi, però pel seu valor històric destaquen les Festes de Moros i Cristians en honor a la Mare de Déu dels Desemparats i que es remunten a l’any 1857. Aquestes festes patronals se celebren cada any el segon cap de setmana de maig. En elles, les comparses desfilen sumptuoses i alegres al ritme de pasdobles i marxes mores.

La festa està composta per dos bàndols, el bàndol moro i el bàndol cristià. El primer d’ells format per sis comparses: Filà Llana, Filá Moros del Rif, Fila Tariks, Filà Realistes, Fila Verds i Filà Marroks. Respectivament, componen el bàndol cristià també sis comparsas: Filà Mare de Déu, Filà Maseros, Filà Contrabandistes, Filà Pirates, Filà Arquers i Filà Templaris.

Consulta el programa d’actes http://ow.ly/4niFIs