El treball audiovisual es projectarà als set pobles de la zona

mariola cartell (2)-page-001La productora valenciana Documentart presenta ʻMariola. Serra de llibertatʼ. Un documental que mostra la Serra de Mariola en totes les seues vessants. Un projecte audiovisual, de 60 minuts de duració, que s’atura als llocs més emblemàtics d’aquesta zona muntanyenca d’interior poble a poble. Mitjançant imatges, música i testimonis mostra el patrimoni cultural, arqueològic, gastronòmic i agrícola, axí com la seua riquesa mediambiental.

Els directors del projecte asseguren que la idea naix amb l’objectiu de divulgar “un paisatge viu i en constant transformació, un ric mosaic de cims, de plantes, dʼherbes, de fonts, de masos, de caves, dʼermites, dʼarbres, de plantes i dʼèssers vius”. No obstant això, destaquen que el documental aprofundeix en com la serra és font dʼinspiració de diferents expressions culturals i com este paissatge és també la representació simbòlica dʼuna identitat comuna per als set pobles. En este sentit, destaquen que s’ha buscat “lʼessència de la serra a través de la gent que més la coneix, aquells que treballen, viuen o sʼinspiren en Mariola.

La pel.lícula sʼha gravat durant 13 mesos i ofereix imatges dʼalta qualitat que sʼhan rodat durant les quatre estacions de lʼany. El documental és de finançament privat i compta amb la col.laboració de lʼassociació Serra Mariola i els sets ajuntaments que estan dins del parc natural: Agres, Alcoi, Alfafara, Banyeres, Bocairent, Cocentaina i Muro. La direcció i guió del documental ha estat a cárrec del periodista alcoià Santi Hernández i de la periodista de Bocairent Matilde Alcaraz. El documental es va estrenar el passat diumenge, 29 de novembre, a Alfafara i es projectarà a la resta dels pobles de Mariola durant el mes de desembre (divendres 4 a Cocentaina, diumenge 6 a Agres, dijous 10 a Banyeres, dimarts 15 al Campus d’Alcoi, divendres 18 a Muro i disssabte 26 a Bocairent). A més, el DVD del documental es podrà adquirir al preu de 19 euros a les llibreries de les comarques de la zona.