SONY DSCEl jaciment arqueològic, clau per al coneixement dels caçadors prehistòrics, serà la destinació en la proposta de Muro

Els participants en la segona cita de “La volta a la Mariola” faran diumenge, 19 d’abril, una viatge en el temps amb la proposta preparada per la localitat de Muro. Així, la cova Beneito serà la destinació d’una ruta que partirà a les 9.30 h des del monument del Tio Pep (a l’avinguda de València). El jaciment arqueològic està reconegut com un dels més importants de la Comunitat Valenciana pel que fa al Paleolític ja que compta amb restes del període mitjà d’aquesta època i ofereix una seqüència extraordinària del Paleolític Superior que aporta nombrosos detalls sobre el mode de vida dels caçadors prehistòrics.

Elisa Doménech, arqueòloga municipal i directora de les excavacions, guiarà els assistents de la proposta que poden inscriure’s gratuïtament a les oficines de turisme d’Agres, d’Alcoi, de Banyeres de Mariola, de Bocairent, de Cocentaina o de Muro; a l’Ajuntament d’Alfafara, o per l’adreça electrònica info@serramariola.org. El programa de visites organitzat per l’associació Serra Mariola mantindrà la temàtica històrica la setmana següent amb la ruta prevista a Alfafara per al 26 d’abril centrada a descobrir-hi les tombes de l’època tardorromana situades al mas del Pou.