SM20140709Nous_socisL’entrada de la iniciativa privada complementa els ajuntaments de les set poblacions del parc natural

L’associació Serra Mariola acaba d’incorporar els seus primers socis privats que complementen a partir d’ara la presència dels set ajuntaments de l’àrea protegida (Agres, Alcoi, Alfafara, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro). Així, aquesta agrupació interprofessional independent, centrada en les empreses i en les institucions instal·lades en el territori comprés entre els parcs naturals de la serra de Mariola i de la Font Roja i les zones limítrofes, segueix acomplint etapes dins del full de ruta traçat als seus orígens.

En concret, els consistoris van quedar com a impulsors de la proposta baix la coordinació del Campus d’Alcoi de la Universitat politècnica de València però sense intenció d’assumir-ne el control “ja que la idea des d’un principi és que siga la iniciativa privada la que determine i dinamitze les accions de l’associació”. Per això, els estatuts preveuen quatre modalitats de socis que en funció de l’aportació econòmica ofereixen unes contraprestacions i una representativitat en l’assemblea de la entitat “per tal de poder abastir-hi la realitat de qualsevol empresa o comerç que es vullga sumar al projecte”.

De fet, els sis nous membres van fer ús d’aquestes possibilitats per a adherir-se i són l’Associació de comerciants i de serveis de Muro; l’empresa d’Alcoi En ruta, dedicada al turisme natural i cultural; el càmping Les fonts de Mariola ubicat a Bocairent a l’igual que l’allotjament rural Mirador; l’establiment Regala’t situat a la mateixa població i el centre excursionista les Caves d’Agres. Aquesta varietat “demostra que l’associació Serra Mariola està oberta a qualsevol empresa, col·lectiu, institució o professional que treballe per la promoció del territori i la seua imatge turística així com per crear riquesa i ocupació en els nostres pobles”.