VM01CartellEls panells formen una tradició permanent des del segle XVIII

Descobrir els exemples abundants de taulells devocionals presents al nucli urbà de Muro serà l’objectiu de la darrera visita guiada del programa “La volta a la Mariola” diumenge pròxim, 15 de juny. L’itinerari començarà a les 11.00 h des de l’oficina de turisme, en la plaça del Matzem, i anirà a càrrec de l’arqueòloga municipal, Elisa Doménech.

La tradició dels panells religiosos arranca a mitjans del segle XVIII i, des de llavors, esdevé en un costum permanent a Muro i ben vigent actualment. Testimonis del patrimoni cultural immaterial i material de la localitat, es troben tant a llocs públics com privats i s’acompanyen d’embelliments que arriben a ser de gran complexitat en alguns casos. La seua finalitat era promoure la devoció dels qui els contemplaven així com la sacralització d’un espai o la protecció d’un personatge celestial.

Com en totes les rutes anteriors, les places oferides estan cobertes. No obstant això, roman oberta la llista d’espera la inscripció en la qual es pot realitzar a les oficines de turisme d’Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro; a l’Ajuntament d’Alfafara, i al correu electrònic info@serramariola.org.

+info: VM01Programa

VM01FMuro