Agres arranca hui dissabte, 17 d’agost, els actes previs a les festes patronals dedicades a la Mare de Déu d’Agres amb la coronació de les reines infantil i juvenil i la presentació de les seues Corts d’honor. Així, a les 20.30 h començarà la cercavila des de les portes de l’Ajuntament fins la plaça de l’Assut.

La comitiva, amenitzada per la Unió musical d’Agres, pararà en la casa de la reina infantil del 2012, Neus Brotons, i per la de les dames infantils d’enguany –Elena Navarro, Mireia Miró, Eva Elenova, Irene Francés– i els seus acompanyants, Albert Calatayud, Cayetano Tomás, Pau Pascual i Javier Belda. A continuació, serà el torn d’arreplegar a la reina juvenil de l’any passat, Marta Belda, i a les dames juvenils d’aquesta edició –Ana Maria Antolí, Iris Beneito i Teresa Reig– i els seus acompanyants. Finalment, el seguici acudirà a recollir a la reina juvenil del 2013, Irene Belda.

Després serà el moment de arreplegar a la Reina Juvenil del passat 2012, Marta Belda Pascual. Ja per acabar serà el moment d’anar a per les Dames Juvenils d’aquest any Ana Maria Antolí Miró, Iris Beneito Bodí i Teresa Reig Beneito, junt als seus respectius acompanyants, i ja finalment a la Reina Juvenil 2013, Irene Belda Ferri.

Arribats a la plaça de l’Assut, en un entorn idíl·lic i amb una escenografia ben cuidada, es procedirà a la col·locació de les bandes a la Cort d’honor i de la corona a la nova reina, Irene Belda. El tancament de l’acte anirà a càrrec de Chelo Navarro que actuarà com a mantenidora. Una actuació musical, a la 1 de la matinada, conclourà la jornada mentre que per a diumenge quedarà el concert ofert per la Unió musical d’Agres al mateix emplaçament.

20130817Festes_Agres