Des de fa més de 50 anys, Agres reviu cada final d’agost l’Aparició de la Mare de Déu del Castell amb una representació teatral que aquest any tindrà lloc els dies 30 i 31 a la plaça de l’Assut a les 23.00 h. L’actor local Quike Francés (Desechos, Bon dia Bonica, Bandolera, Aislados…) dirigeix un grup d’actors i d’actrius format íntegrament pel veïnat de la població.

Tant el cartell que anuncia les funcions any rere any com tots els decorats són obra del gran pintor alcoià i amant d’Agres, Ramon Castañer, recentment desaparegut. Per la seua banda, Francesca Beneito és l’autora del text que narra els fets que van ocórrer a la localitat el 1484 unes hores abans de l’Aparició de la Mare de Déu, amb un retrat molt autèntic dels costums i de les tradicions de l’època i una segona part que conclou amb la l’Aparició en sí a un pastor manc al qual li retorna el braç.

20130830Aparicio_Agres