Turballos (Muro)

Turballos, és una pedania que pertany al municipi de Muro. Està situada al peu en la part meridional de la muntanya del Benicadell, a una altitud de 455 metres. El terreny és de secà, d'una qualitat mitjana i el seu cultiu principal és la olivera.

Actualment té 18 cases, una església dedicada a Sant Francesc de Paula i celebra les seues festes patronals sempre el tercer diumenge de setembre.

Limita amb Muro pel nord i oest, amb Gaianes limita per l'est i amb Setla de Nunyes pel sud. Està comunicada amb Alacant i amb València per la Nacional 340, punt quilomètric 807 i existeixen camins amb els pobles limítrofes.

La pedania de Turballos és molt singular pel seu aspecte perquè sembla que els anys no hagen passat per a ella. Els seus carrers i cases conserven un estil particular i tradicional, sens dubte és visita obligada per a tot el qui visita la zona.

En la mateixa pedania en el mes de maig, se celebra la Festa del Benicadell, que rep aquest nom per ubicar-se als peus de la mateixa Serra. Les activitats que actualment es duen a terme durant la celebració estan relacionades amb el medi ambient i la sostenibilitat.

10F3BTurballos