Setembre

  • 09A2AFestesFestes majors en honor a la Mare de Déu (Agres): segons narra la història, la Mare de Déu es va aparèixer a un pastor en l’interior del castell d’Agres allà pel 1484. La tradició conta que aquesta imatge havia fugit d’un incendi declarat a l’Església de santa Maria d’Alacant. Les dates principals de celebració són els dies 1, 6, 7, 8 i 9 de setembre i atrauen milers de peregrins arribats de tota Espanya. Igualment, durant tots els diumenges del mes es realitzen romeries. El punt culminant dels festejos és l’Ambaixada del pastoret, el dia 7, quan un pastor relata allò ocorregut el 1484 en el mateix indret.
  • Festes en honor a sant Miquel (Agres): es realitzen el darrer cap de setmana de setembre i estan basades en una tradició religiosa. Estan dedicades al patró de la localitat i estan recuperant el seu esplendor després de la seua recuperació fa uns vint anys.
  • Romeria de la Mare de Déu dels Lliris (Alcoi): declarada festa d’interés turístic provincial. Està dedicada a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu dels Lliris, i convoca al santuari de la Font Roja a milers d’alcoians que acudeixen en romeria. La jornada se celebra normalment el tercer diumenge de setembre en el bell paratge del Carrascar que s’ompli de festa i de cordialitat. La romeria rememora un fet miraculós ocorregut el 21 d’agost del 1653 quan es va trobar la imatge de la Mare de Déu impresa en els bulbs d’uns lliris silvestres.
  • Festa de la Relíquia (Banyeres de Mariola): es celebra el primer cap de setmana de setembre i recupera les dos primeres jornades festives dels Moros i cristians d’abril.