Agost

  • 09A1AFestesRepresentació de l’aparició de la Mare de Déu del Castell (Agres): aquesta representació teatral suposa un dels actes culturals més coneguts d’Agres i té lloc el darrer divendres i dissabte d’agost. La funció reviu la vida de la població i els seus costums en l’època de l’aparició de la Mare de Déu, és a dir, el 1484.
  • Festes patronals en honor al Diví Salvador, a la Divina Aurora i a sant Roc (Alfafara): del 5 al 8 d’agost.
  • Festes d’estiu a sant Agustí (Bocairent): del 22 al 28 d’agost tenen lloc diversos actes protagonitzats per l’acompanyament musical de la dolçaina i del tabal. Les danses, ballades a la plaça de l’Ajuntament cada nit del 23 al 27, rememoren els balls ancestrals de la localitat.
  • 09G2Crema_CastellMoros i cristians (Cocentaina): en ple estiu, durant el segon cap de setmana d’agost, Cocentaina ret honors al patró de la Vila des de l’any 1600: Sant Hipòlit. Festa molt volguda i arrelada a la Vila, se celebren diversos actes entre els quals destaca l'Entrada, on tropes mores i cristianes desfilen mostrant els seus vestits, entre acompanyaments i la impressionant música. Altres actes singulars d’aquesta festa són l’Ambaixada de Maseros i Contrabandistes, l’Ambaixada de les les Tomaques o la presentació d’Armes. Declarades d’Interés Turístic, aquestes festes impliquen un gran atractiu tant per a Cocentaina com per a les comarques veïnes.