Abril

  • 09D2FestesFestes de Moros i cristians (Alcoi): declarades d’interés turístic internacional. Commemoren els fets històrics que van tenir lloc al segle XIII amb desfilades espectaculars, música i pólvora. El calendari oficial comprén els dies 21, 22 i 23 d’abril, no obstant això alguns anys les dates es veuen alterades, com al 2014 quan seran del 2 al 5 de maig. Així doncs, pot confirmar-se la celebració exacta a aquesta web o a l’oficina de turisme d’Alcoi.
  • Festes de Moros i cristians en honor a sant Jordi´(Banyeres de Mariola): declarades d’interès turístic nacional, se celebren habitualment del 22 al 25 d’abril.
  • 09G1Mare_Deu_MiracleFira de Pasqua (Bocairent): de Divendres sant a Dilluns de Pasqua.
  • Fira del llibre (Bocairent): al voltant del 23 d’abril.
  • Setmana santa (Cocentaina): celebració tradicional d’aquestes dates on es poden admirar les vestimentes pròpies de cada confraria i els diferents passos. Cada any la Setmana Santa Contestana compta amb més participació i vistositat. Una peculiaritat són les capelletes, cors habitualment de xiquets, que acompanyen amb els seus cants les imatges en les processons de Divendres Sant.
  • Mare de Déu del Miracle (Cocentaina): la patrona de Cocentaina, la Mare de Déu del Miracle, té el seu dia àlgid el 19 d’abril. Aquest dia commemora el miracle de les llàgrimes del quadre de la Mare de Déu, ocorregut en 1520. Es celebren diversos actes devocionals i religiosos, on es pot veure les dones abillades amb el típic vestit de Contestana. Destaquen els actes del trasllat, la súplica, l’ofrena de flors i la processó.