VMC01CartellLa iniciativa recorrerà Banyeres de Mariola, Muro, Alfafara, Agres, Bocairent, Alcoi i Cocentaina

Amb l’arribada de la primavera, l’associació Serra Mariola posa en marxa la tercera edició del seu programa de visites guiades “La volta a la Mariola” que recorrerà les set poblacions del parc natural a partir del 12 d’abril després d’haver-hi reajustat el calendari degut a l’ajornament de la primera ruta prevista a Bocairent per al 21 de març per causes meteorològiques. Com en les dos edicions anteriors en les quals es van esgotar totes les places disponibles, la inscripció és gratuïta i pot formalitzar-se a les oficines de turisme o als ajuntaments de les set localitats així com a l’adreça electrònica info@serramariola.org.

Banyeres de Mariola iniciarà el programa el 12 d’abril amb un itinerari per endinsar-se en els indrets claus dels seus Moros i cristians dies abans del començament de les festes. La setmana següent (19 d’abril), el jaciment arqueològic de la cova Beneito a Muro prendrà el relleu amb una visita guiada per l’arqueòloga municipal i directora de les excavacions Elisa Doménech. Per últim, Alfafara tancarà les propostes d’abril el dia 26 amb una excursió fins els mas del Pou per conèixer les tombes de l’època tardorromana.

Maig arrancarà amb doble cita. Així, dissabte (2 de maig) Agres mostrarà les formes de vida dels masos mentre que diumenge Bocairent recuperarà la ruta dedicada als ponts i als aqüeductes que envolten el seu nucli urbà. El patrimoni industrial d’Alcoi, bressol de la industrialització valenciana, serà el protagonista el 10 de maig i Cocentaina tancarà “La volta a la Mariola” amb un passeig per la Història que enllaçarà l’ermita de santa Bàrbara amb el seu castell.